Работно место со 250 000 евра плата а се пријавиле само 7 луѓе


pariЗа две работни места во Судот на Европската унија во Луксембург, се пријавиле само седумина. Иако ги привлекла поприлично високата плата, се чини дека имале проблем со строгите услови.

Мака поради францускиот

Тие треба да ги задоволат поприлично строгите услови кои ги барал судот. Така мораат да имаат повеќегодишно искуство, истакната правничка кариера. Мораат да бидат и професионално независни и да ја познаваат праксата на европското право. За да го добијат посакуваното место за кое конкурирале, мораат да го познаваат не само англискиот, туку и францускиот јазик. Токму тој француски многумина ги запре во пријавата.
Во случај некои од седумината да успее да влезе ќе зема годишна плата од 250,000 евра.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1