Решена мистеријата: Зошто ѕвонат телефоните на патниците од исчезнатиот авион


Специјалистот за вајарлес Џеф Каган тврди  дека доколку барате некој број а сигналот покажува дека ѕвони, тоа не значи дека ѕвони и телефонот чиј број сте го свртеле.

Mobile-MH370-3222950– Тоа значи дека мрежата работи. Ѕвони два три пати и ако мрежата го пронајде телефонот, тогаш и уредот ѕвони.  Доколку не го пронајде тогаш доаѓа до прекин на врската, изјавува Каган.

Тој дообјаснува дека на телефонот никој не се јавува поради тоа што не дошло до поврзување помеѓу мрежата и телефонот и дека тој не е функционален.

Овие прашања беа отворени поради тврдењата дека телефонот на неговиот и четири дена по исчезнувањето ѕвони на роднина на еден од патниците во авионот.

Овие прашања беа отворени, поради тврдењата дека телефонот на еден од патниците во авионот дури и по четири дена сеуште ѕвонел.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1