Само овие три држави во светот не се под контрола на моќните Ротшилдови


Ротшилдови ја презедоа контролата над Англиската банка во 1815 година, а тогаш тие ја проширија својата банкарска контрола над сите држави во светот.

Имено, Ротшилдови ја користат методата по која политичарите земаат огромни кредити кои никогаш не можат да ги отплатат, со што вечно се задолжени кон Родшилдови.

jakob-rotsildprintskrin-1395934531-469527

А доколку лидерот одбие да прифати кредит, тогаш тој се ликвидира. Крајната фаза се спроведува доколку, гореспоменатото не успее да даде резултати и тогаш следи инвазија и се воспоставува банката на Ротшилдови.

Моќните Ротшилдови ја контролираат Англиската банка, Федералните резерви, Европската централна банка, ММФ, Светската банка и меѓународната банка. Тие исто така поседуваат најмногу злато на светот, со што можат да влијаат на цената на златото.

Се претпоставува дека ова семејство поседува половина од целокупното богатство на планетата околу 231 трилиони долари, а со тие пари моментално управува сир Евелин Ротшилд.

А сега да одговориме на првото прашање…за тоа кои три држави не се под контрола на Ротшилдови. Тоа се Иран, Северна Кореја и Куба.

Пред 11 септември тоа беа седум држави: Авганистан, Ирак, Судан, Либија, Куба, Северна Кореја и Иран.

До 2003 година, паднаа Авганистан и Ирак, а до 2011 година Судан и Либија. Во Либија банката на Ротшилдови е воспоставена при течењето на војната.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1