Скопје: Mу го фалсификувале потписот за да му дадат отказ – инспектор од трудова и фирмата добија пријави


job-layoff-otkaz

СВР Битола поднесе посебен извештај против О.Ц.(47) управител на ДТУ „К.А.К“ ДОО Скопје, Л.С.(62), шеф на сметководство и против наведеното друштво за сторено кривично дело „фалсификување исправа“ и против Н.Н., инспектор во Државен инспекторат за труд за „несовесно работење во службата“.

Во ноември 2012 година, О.Ц. заедно со Л.С. изготвиле спогодба за раскинување на договор за работен однос на лице вработено во фирмата при што го фалсификувале потписот, а откако вработеното лице побарало неговите права да бидат заштитени од Државниот инспекторат за труд, Н.Н. констатирала дека нема основ за постапување по барањето.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1