Tag Archives: dimov

Наше, а светско – Саксофонистот Нинослав Димов со впечатлива програма

 Млад, афирмиран саксофонистот Нинослав Димов, со впечатливиот избор на автори кои ги изведува, постојано покажува дека и во Македонија имаме музичари кои рамо до рамо можат да се носат со светските саксофонисти и да му дадат душа на на овој инструмент. Тој заедно со пијанистката Маја Поповиќ, во вторник во Салонот 19:19 во 20 часот, […]

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1