Tag Archives: buri

Соларната активност на високо ниво

Сонцето во моментов е во интензивен еруптивен период, масивни и силни исфрлања на коронална маса која може да предизвика последици на земјата доколку нашата планета им се најде на патот. Засега нема знаци дека овој период на сонцето ке престане.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1