Tag Archives: џепчише

Македонски буџет, а албанска химна за училиштето во Џепчиште – уште една во низата провокации

Со интонирање на албанската химна и во присуство на вицепремиерот Муса Џафери, вчера во тетовско Џепчиште се отвори новото училиште изградено со пари од буџетот. Македонската химна не била воошто интонирана, а сите освен прествникот на општина Тетово зборувале само на албански јазик.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1