Tag Archives: diploma

Ќе има истрага – дали лажната лекарка е виновна за смртта на 18 год момче во Кавадарци (Видео)

Министерот за здравство Никола Тодоров идната недела ќе се сретне со родителите на Митко Влајков 18-годишното момче од Кавадарци кое почина на фудбалски натпревар откако кај него интервенирала лажната докторка од Брзата помош. Средбата е веќе договорена, по што треба да започне истрага за случајот информира Нова ТВ. Родителите бараат обдукција и истрага за случајот […]

______________________________________________________________________________________________________

Ужас: Лекарката со фалс диплома била на интервенција кога колабираше и почина 18 год фудбалер

Љ.К . две години работела како докторка со фалсификувана диплома во Брза помош во Кавадарци, а таа била во тимот на итната медицинска помош и била првата која пружила помош откако му се слошило на несреќното момче за време на фудбалски натпревар. Родителите се сомневаат дека таа е виновна за неговата смрт, јавува телевизија – ТЕЛМА . Таткото на  18 […]

______________________________________________________________________________________________________

Лажна лекарка работела во брза помош во Кавадарци – имала фалс диплома

Дваесетиседумгодишна девојка доби кривична пријава и отказ откако биле утврдено дека со фалсификувани документи си обезбедила работа во Здравствениот дом во Кавадарци. Таа во болницата го приложила уверението за положени испити, со висок просек, од Медицинскиот факултет во Скопје и лиценцата на Лекарската комора, кои биле заверени на нотар, па затоа менаџерите на ЈЗО не […]

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1