Tag Archives: фетус

Фталатите може да го „феминизираат“ машкиот фетус

Хемикалиите кои се користат за омекнување на пластиката и кои се наоѓаат во завесите за туширање, подните прекривки од винил и детските играчки може да го зголемат ризикот од раѓање бебе со мала тежина, тврдат научниците.

______________________________________________________________________________________________________

Медицински феномен: Девојче родено бремено – паразитски близнаци

Дали некогаш сте слушнале за случај „паразитски близнаци“ каде еден целосно развиен близнак, кој во себе носи неразвиено или делумно развиено тело од другиот близнак, или за случајот девојче кое е родено бремено?

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1