Tag Archives: ѓомлезе

Ѓомлезе семеен бизнис – Го пече 5 часа, а едно пaрче е само 25 денари

Да одиш во Охрид, а да не пробаш ѓомлезе (џомлезе, ѓомлезец) е исто како да не си бил во Охрид. Ама од некои луѓе, каснатото ти се фаќа „за душа“.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1