Tag Archives: исмевање

Интернет мобинг е кривично дело – Објавувањето на детали од приватен живот за трето лице е казниво

Според истражување спроведено врз тинејџери од неколку европски земји 90 насто од нив изјавиле дека во некој момент биле жртви на интернет малтретирање од свои врсници. Почесто на мета се девојчињата. Од анкетираните се покажало дека дури 30 насто се жртви на интернет малтретирање.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1