Tag Archives: kastriranje

Кастрирањето го продолжува животот од 14 до 19 години

Некои истражувања покажале дека нивото на тестостерон кај мажите го слабее имунолошкиот систем и ги зголемува шансите за срцев удар, а научниците веќе открија дека стерилизацијата кај животните го продолжува нивниот живот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1