Tag Archives: коридор8

Македонија се задолжи со нови 46,4 милиони евра за реконструкција на железничкиот Коридор 8

Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставески и претставници на Европската банка за обнова и развој потпишаа договор за кредит од 46,4 милиони евра, средства наменети за првата фаза од реконструкцијата на железничката линија од Коридорот 8. Реконструкцијата ќе ја опфати делницата Куманово – Бељаковце. – Денеска го потпишуваме овој договор од 46,4 милиони евра […]

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1