Tag Archives: kriminalci

Фоторобот – цртежи кои ставиле во затвор 1000 негативци (фото)

Kолку е поуспешен фотороботот толку се поголеми шансите криминалецот да биде фатен и уапсен. Дека изработката на фоторобот е важна говори и фактот што огромен број на уметници – специјалисти за цртање по туѓ опис се вработени во полициите во светот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1