Tag Archives: licna karta

Нема веќе анонимни СИМ припејд картички – секој број ќе се купува со лична карта

Агенцијата за електронски комуникации наложи од 15 октомври 2012 година секој кој ќе купи број – пост пејд да приложи лична карта и да биде иднетификуван во системот како имател на бројот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1