Tag Archives: losos

Лосос со салмонела заразил 200 холанѓани – иста фабрика има и во Грција

  Од чаден лосос, заразен со салмонела, се разболеле најмалку 200 луѓе во Холандија, а со оглед на фактот дека истата фирма извезувала и во Америка се истражува дали лососот е причина за болеста на 85 лица во 27 држави во Америка од 1 јули досега.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1