Tag Archives: машкост

Во Италија со закон забрането навредување на машкоста!

Италијанскиот суд го прогласи за кривично дело изрекувањето на навреди на сметка на туѓа машкост, а со тоа Италијанците ќе може да го тужат секој оној што ќе ја навреди нивната гордост.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1