Tag Archives: ocet

Да не ви се верува што се може да направите со оцет!

Кога виното оксидирало настанал оцетот и одма станал хит – старите народи веднаш сватиле дека станува збор за одличен конзерванс. Домаќинките и денеска често го користат и за отстранување на бигор, но оцетот е толку многу корисен што може да се искористи за уште најмалку дваесет употреби.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1