Tag Archives: patetino

Пожарот во кој изгоре село Патетино подметнат од инает

Според првичните информации од МВР, човек го подметнал пожарот во селото Патетино. Изгореа 30 сетина куќи, а огнот се прошири и до Свети Николе и Пробиштип.

______________________________________________________________________________________________________

Пожар во Свети Николе – гори селото Патетино

Денес во 15:00 часот избувна пожар во с. Патетино, Светиниколско. Се опожарило жито, а огнот подоцна се проширил и на околу петнаесетина куќи од селото.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1