Tag Archives: pisma

Писма од германски војници стигнале дури по 70 години

Писмата кои германските војници ги праќале од островот Џерси во каналот Ла Манш за време на Втората светска војна стигнале на своите одредишта по само 71 година, откако претходно биле украдени во акција против нацистичката окупација.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1