Tag Archives: poposki

Попоски: Ако нема ,,МАКЕДОНСКИ,, во извештајот на ЕК, Македонија нема да го прифати

Македонија нема да го прифати извештајот на Европската комисија за напредок на земјата ако во него ја нема придавката „македонски“, изјави министерот за надворешни работи Никола Попоски.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1