Tag Archives: растенија

Тајниот живот на растенијата: Научниците открија растенијата комуницираат!

Растенијата на звук одговараат со „треперење“ и така комуницираат помеѓу себе. Не ова не е научна фантастика туку резултат од истражувања кои ги направиле научници од западна Австралија.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1