Tag Archives: штети

Фталатите може да го „феминизираат“ машкиот фетус

Хемикалиите кои се користат за омекнување на пластиката и кои се наоѓаат во завесите за туширање, подните прекривки од винил и детските играчки може да го зголемат ризикот од раѓање бебе со мала тежина, тврдат научниците.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1