Tag Archives: slivnica

ВЕРУВАЊА – Во Слимничкиот манастир по деца

На пет километри над преспанското село Сливница, под падините на Баба планина, се наоѓа манастирската црква Света Богородица, позната како Сливничкиот или како Слимничкиот манастир (порано селото се викало Слимница, а сега е прекрстено во Сливница и така и манастирот има две имиња на препознавање).

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1