Tag Archives: spogodba

Илинден ќе работи со Хрватска

Општина Илинден и Општина Решетари од Република Хрватска потпишаа Спогодба за меѓусебна соработка и пријателство.

______________________________________________________________________________________________________

Apple им попушти на кинезите – им плати 60 милиони за името iPad

Компанијата Apple одлучила да ја прекине судската голгота и денеска се нагодила со кинеската компанија која ги тужеше дека им го украле името iPad.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1