Tag Archives: venlok

Фото: Ова е Венлок – маскотата на Олимпијадата во Лондон

Маскотата, која за цел ке има да ги приближи игрите на најмладите, се вика Венлок. Еднооката маскота личи на симпатичните чудовишта од истоимениот анимиран филм на „Дизни“ продукцијата, снимен во 2001-та.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1