Tag Archives: вешти

Луѓето биле вешти риболовци и пред 42 илјади години

Повеќе од 39 илјади рибини коски и три јадици за фаќање риба се откриени во Јерималаи во источен Тимор на 50 метри надморска височина, изјавила Су О` Конор од одделот за археологија на Австралискиот Национален Универзитет.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1