Училница на иднината во Македонија


На Факултетот за информатички науки и инженерство се промовираше „Училницата на 21-от век“

Вредна 60.000 евра е донација од компанијата „Стелџес“ од Велика Британија. Училницата има смарт универзалната табла која фукнционира на допир може да се користи за било кој предмети за деца и повозрасни.

Голем дел од технологијата инсталирана во едукативниот центар е дизјанирана за да им помогне на децата со специјални потреби и деца кои имаат потешкотии со учењето.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1