Ви фали маж по дома – се попопуларен сајтот “Сопруг за изнајмување”


Социјалната мрежа во Грција е сајт кој нуди – “сопруг за изнајмување”. Патентот не е грчки, но за строгите обичаи во Грција, оваа професија шокираше.

20140823.vigawexfmzГенералното барање на профилот на вработените во оваа компанија е дека се млади мажи со технички вештини, невработени, во брак и тоа со деца. Нивниот број секојдневно се зголемува, нарачките, исто така.

Фирмата има ценовник за услугите и издава фактури, и ги плаќа даноците.

Најчесто договорите се за поправка на апарати за домаќинство, сликарството на апартмани и сето одржување на домот. Чести клиенти се возрастни осамени луѓе кои не можат сами да се справат со некој проблем. Еден од скоро преквалификуван маж вели дека најлесната нарачка му била да израмните облеката на бизнисменка и да ги води на вежбање нејзините деца. А најтешко – да поправи покрив на напуштена куќа.

Друг требало да се во вживее улогата на таткото на дете од градинка, за да не се чувствува осамено на празник.

Во август паѓаат нарачки за перење теписи и поправка на уреди за греење .

Не само немажените жени нарачуваат “сопруг за изнајмување”. Често барани се и од семејни жени, на кои едноставно мажите не им се вешти или не сакаат да се занимаваат со домот и децата.

Значи кризата ја роди и оваа чудна за грчките обичаи професија “сопруг за изнајмување”, која се покажа како барана услуга.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1