(ВИДЕО) Авион со огромна дупка на трупот принудно слетал во Белград


Авионот кој синоќа полета од белградскиот аеродром „Никола Тесла“ за Диселдорф принудно слета.

Пилотот на авионот кој синоќа полетал од Белград за Диселдорф, набргу по полетувањето побарал веднаш да слета, а „Ер Србија“ соопшти дека причините за принудното слетување се од техничка природа. Во меѓувреме, на социјалната мрежа „Икс“ се објавени неколку видеа и фотографии на кои се гледа дупката во авионот.

Поточно, дупка може да се забележи на трупот на авионот на „Marathon Airlines“, кој лета за „Ер Србија“.

Како што споделија на социјалните мрежи дел од патниците кои биле на овој лет, авионот извесно време кружел и потоа слетал.

@veljars Ovako izgleda avion Embraer 195 (OY-GDC) koji je leteo za Air Serbia posle prinudnog sletanja na beogradski aerodrom. Avion je poleteo za Dizeldorf, ali je (po svemu sudeći) katastrofalnom greškom pilota uzeo premali zalet i prilikom "dizanja" zakačio svetla na pisti! Ludačkom srećom, pilot je teško oštećeni avion uspeo da vrati na aerodrom "Nikola Tesla" i srećom niko od putnika nije povređen. #airserbia #beograd #srbija #serbia #embraer195 #marathonairlines #airportbelgrade #airportnikolatesla #nesreca ♬ original sound – VeljaRS

Како што може да се види на фотографиите и видеата објавени на социјалните мрежи, поради истекување гориво, пожарникарите морале да го испрскаат леталото со пена, за да избегнат пожар. Во авионот имало 106 патници.

Во таква состојба, авионот кружел над Белград еден час пред да слета, како што е потврдено од Flightradar.24, систем за следење на авиони во реално време.

„Ер Србија“, исто така, објави дека безбедноста на патниците во ниту еден момент не била загрозена.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1