gjorgje ivanov– Како деца знаете како го наоѓавме златото во Анска река. Уште свети од тоа златото од нашите предци што го наоѓале таму – изјави претседателот Ѓорѓе Иванов на вчерашниот митинг во неговото родно Валандово.

Тој вети рудник во Валандово и во Македонија, но не кажа зошто тие досега не се отворени, во првите пет години од неговиот мандат.

Brif.mk