Во Србија откриени нови локации на комарци заразени со вирусот Западен Нил


Бројот на комарците е над критичните вредности кои бараат третман и запрашување на 13 од 22 локации, додека комарци носители на вирусот Запад Нил се откриени на девет мониторинг места во Панчево и неговата околина, се вели во најновиот извештај на српскиот Институтот за биоциди и медицинска екологија.

Од Институтот за биоциди и медицинска екологија препорачуваат уништување на возрасните облици на комарци со ладно и топло замаглување на уредите од земјата.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1