За Турците сме лудаци, за Грците сме “Земја Х“ – како не гледаат другите (Фото)


Мапите изработени од Јанко Цветков од Бугарија покажуваат како светот гледа на Европа и на народите одделно. “Ја направив таа мапа за да се пошегувам со некои пријатели од Европа, а таа сосема случајно стана хит на интернет. Тогаш одлучив да направам уште мапи, а проектот и понатаму се развива“, вели Цветков за српскиот весник “Блиц“.

turcregvewrg65yh76uj76yyitejpgrthbtedhet46huj5uj76-600x428

 

britatrhbedt56uujt5ncitejpgtgbherthtyjhfgbsw-600x428

 

gerregvbh5y45y45hytrmancitejtbhrth4rhuj54u5pg-600x428

 

gregvbh5y46uhrcitejpgregvesrgbehg3-600x438

 

rusigehy6ujr5tejpggbehr46tu68i87-600x409

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1