ЕУ го укинува роамингот


Европската комисија презентираше нов предлог со кој би се спречило плаќањето на дополнителните трошоци за мобилен роаминг во земјите на Европската унија.690255-phone-text

Европејците од средината на идната година ќе можат да ја користат мрежата на домашниот телекомуникацоски оператор без никакви дополнителни трошоци, без оглед на тоа каде се наоѓаат и колку време минуваат надвор од својата земја.

Меѓутоа, оваа одлука со себе носи и одредени услови кои корисниците ќе мораат да ги почитуваат, како што е користење на СИМ картичка од државата „од која доаѓаат или со која имаат стабилна врска“. Се уште не е јасно што подразбира Европската комисија под „стабилни врски”.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1