Најважните мисли на Баба Ванѓа: Зошто пушите луѓе?!


Откако младата Вангелија од Струмица на 12 години го губи видот, добива неверојатни пророчки способности. За неа дознале сите, и низ годините многу луѓе од различни земји и со различни болки доаѓале кај познатата Баба Ванѓа за совет. Нејзината дарба и помагала да ги предвиди идни настани, да ја гледа судбината на секој оној кој дошол во нејзиниот дом за помош. Секој кој го посетил нејзиниот дом и имал можност да разговара со неа и да ја почувствува нејзината енергија и мудри мисли кои таа ги дава.

Видете кои се најважните нејзини мисли:vanga-1728x800_c-640x296

Земјата е нашата мајка. Пазете ја, почитувајте ја. Земјата не храна и трпи, но понекогаш се подига и казнува. Таа може многу тешко да казнува…

Вие ја труете земјата со отвори, а со храната и потомството. Потоа доаѓате и се жалите: “Уф, колку луѓе се фатиле рак, колку нови болести појавија … Помогни, Ванѓа!” Вразумете се додека е време, инаку ќе страдате.

Не кратете ги цвеќињата! Секој цвет е како едно сонце или бања. Кога ги гледаш и им се восхитуваи, ти добиваш такво ослободување како од сонцето или како по бања. Кога ги кинат, не забележувате како тие плачат … Тажно е да се откине гранка од дрво или од јоргован, иако и таму да останат и други бои. А колку тага е да се откине лале или кокиче – тоа е како мајка да изгуби единственото дете … Зборуваат растенијата, но тие се многу, а јас успевам да ги запаметам малку.

Цветовите се живи суштества, емитува енергија, даваат сила. Во тоа е и како растат во една куќа, ќе дознаете дали има љубов и хармонија во неа.vanga_thumb_medium500_279

Не подарувајте отсечени цвеќиња – така носат тага на луѓето. Откинат цвет плаче како мало дете.

Светот почнал со билките и со билките ќе биде завршена. Но билките од една страна лекуваат само луѓето кои живеат во неа. Така е дефинитивно. Секој да се лекува со своите билки.

Лековите ја затвораат вратата низ која може да влезе природата преку билките и да го излечи болниот организам. За секоја болка има билка.

Во природата е напишано кој како да се лекува. Читате го јазикот на природата – преку неа Бог зборува.

Не претерувајте со ѓубривата и хемикалиите. Храната се труе и природата веќе воздивнува

Земјата е жив организам. Не ја гневете! Проучувајте го нејзиниот јазик и нејзините закони ги почитувајте ги, за да живеете подолго и подобро. Ако сте внимателни со неа, таа ќе ви даде многу. Ако ја гневитеот, ќе ве казни, бидејќи е посилна од вас. Колку години гледам веќе: цели градови има закопани под земја поради природни катаклизми, колку древни цивилизации се качиле …Vanga

Не се плашете од болестите – имајте вера. И најмногу здравиот ако нема вера, ќе умре.

Медицината прави чуда, но и Бог прави чуда.

Постојат два вида болести: едните се лекуваат со бабински цветови, другите – со професорски. Да ја знаете точната дијагноза, тоа е најважно за третманот.

Не стојте на текот, не стојте на влага, не пијте ладна вода. Од настинка стануваат повеќето болести, од влага.

Овие, каде што се нервозни, оние каде што се плашат од тоа, од она – тие не се болни. Нервите им се болни. Нека се прегледаат, на невролог да одат, на бањи нека идат и да му пуштат крајот. Со страв не се живее.

Загадувањето, било физичко или духовно е назад на создавањето од Бога, што е секогаш и чисто, и убаво. И уште помалку од изреките на Ванѓа: “Човек треба да сака малку, за да може да ја плати цената.” Секој народ си има ѕвезда, која го полни со светлосната енергија. Но има и исклучоци. Некои народи немаат ѕвезда, а планета.

Еден ден овие народи нема да можат да преживеат. Во необични за нив атмосфера ќе се задушат … народ кој има планета наместо ѕвезда, ќе згасне како свеќа при силен ветер. Земјата има не само една ѕвезда, а генерално констелација. “Во секој човек има добро и зло. Така е одржан човекот. За мене среќата е вкоренето во трпението на човекот.” Мора да бидеме добри и да се сакаме, бидејќи иднината им припаѓа на добрите луѓе и тие ќе живеат во еден прекрасен свет кој сега ни е тешко да се замислив! Кој дава, ќе остане со полни раце, а оној кој гледа само да зема – со празни. Ногата кој гази, суши. За секој човек доаѓаат периоди на тешкотии – дури и за најбогатите.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1