Фото: По овие криминалци трага Македонија


На сајтот на Министерството за внатрешни работи поставени се фотографии од најбараните криминалци кој сеуште се во бегство и не одговарале за своите злочини. Меѓу нив осудени за убиство, силување, кражби. Некој се во бегство и повеќе од 20 години. Еве по кого трага МВР.

Алил Демири роден 1985 год во Скопје, се бара врз основа на наредба на Oсновниот суд Скопје I, за сторено кривично дело “Тероризам” предвидено по член 394 од Кривичен закон на Република Македонија, во врска со петкратното грозоморно убиство кај Смиљковското езеро. На истиот му е изречена мерка притвор во траење од 30 дена.

Африм Исмаиловиќ роден 1980 во Скопје, се бара врз основа на наредба на Oсновниот суд Скопје I, за сторено кривично дело “Тероризам” предвидено по член 394 од Кривичен закон на Република Македонија, во врска со петкратното грозоморно убиство кај Смиљковското езеро. На истиот му е изречена мерка притвор во траење од 30 дена.

Митров Тони
 
Се бара по наредба на Основен суд Гевгелија за сторено кривично дело „Неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурози“ по чл.215 од КЗ на РМ за издржување на казна затвор од 5 години и по наредба на Основен суд Гевгелија за сторено кривично дело „Бегство на лице лишено од слобода“ по чл. 371 од КЗ на РМ за издржување на казна затвор од 3 години.
Маневски Киро
Се бара по наредба на Основен суд Битола за сторено кривично дело „Силување“ по чл.186
Бејтула Амет
Се бара по наредба на Основен Суд Тетово за сторено кривично дело „Земање заложници“ по чл.421 од КЗ за издржување на казна затвор од 10 години.
Зимери Енвер
Се бара по наредба на Основен суд Скопје I за сторено кривично дело „Убиство“ по чл.123 од КЗ на РМ за издржување на казна затвор во траење од 14 години и 6 месеци; по наредба на Основен суд Скопје I за сторено кривично дело „Предизвикување општа опасност“ по чл.288 од КЗ на РМ за издржување казна затвор во траење од 4 години и по наредба на Основен суд Скопје I за сторено кривично дело „Разбојништво“ по чл.237 од КЗ на РМ.

Бејтула Амет

Се бара по наредба на Основен Суд Тетово за сторено кривично дело „Земање заложници“ по чл.421 од КЗ за издржување на казна затвор од 10 години.

Зимери Енвер

Се бара по наредба на Основен суд Скопје I за сторено кривично дело „Убиство“ по чл.123 од КЗ на РМ за издржување на казна затвор во траење од 14 години и 6 месеци; по наредба на Основен суд Скопје I за сторено кривично дело „Предизвикување општа опасност“ по чл.288 од КЗ на РМ за издржување казна затвор во траење од 4 години и по наредба на Основен суд Скопје I за сторено кривично дело „Разбојништво“ по чл.237 од КЗ на РМ.

БАЈРАМОВСКИ ХАМДИ викан »КОМАНДАНТ БРЕЗА«,

Се бара по наредба од Основен суд Скопје –ІІ од 21.09.2003 година за сторено кривично дело по чл.237 од КЗ на РМ и други кривични дела.

АСАН ЏАВИД

СЕ БАРА ПО НАРЕДБА:На Основен суд Скопје II од 18.04.2001 година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ и други кривични дела.

АЛИЛИ АДЕМ викан »ТУЧИ«

I СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 30.05.2001 година година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ.

ИБРАИМИ САБЕДИН

I СЕ БАРА ПО НАРЕДБА:1.Основен суд Куманово од 14.04.2000 година за кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ.

ЉУТВИЈИ РЕЏЕП

I СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 27.02.2002 година за кривично дело по член 418 (засновање ропски однос и превоз на лица во ропски однос) од КЗ на РМ.

ЧАИЉИ ХИСНИI СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 27.02.2002 година за кривично дело по член 418 (засновање ропски однос и превоз на лица во ропски однос) од КЗ на РМ.

МУРАТИ ЗИЈА

I СЕ БАРА ПО НАРЕДБА на Основен суд Куманово од 27.02.2002 година за кривично дело по член 418 (засновање ропски однос и превоз на лица во ропски однос) од КЗ на РМ.

БОЦЕВСКИ АЦО викан “Циган”

Се бара по наредба на Основен суд Скопје І од 30.06.1998 година за издржување казна затвор во траење од 15 години за извршено кривично дело по член 123 (убиство) од КЗ на РМ.

ХАЏИСКИ МИЛЕ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје ІІ од 22.01.1999 година за издржување казна затвор во траење од 20 години за извршено кривично дело „убиство„.

ИБРАИМОВ ВАЛЕНТИН

Се бара по наредба на Основен суд Битола за сторено кривично дело »убиство«по член 123 од КЗ на РМ.

ДАРАВЕЛСКИ ДРАГАН

Се бара по наредба на Основен суд Скопје за сторено кривично дело “злоупотреба на службена положба и овластување” по член 353 КЗ на РМ.

АНДОНОВСКИ МИРОСЛАВ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје – 2 за сторено кривично дело “силување” по член 94 од КЗ на РМ и “родосквернавење” по член 112 од КЗ на РМ,за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 6 години и 4 месеци.

ПАЈАЗИТИ РЕМЗИ

Се бара по наредба на Основен суд Скопје – 1 за сторено кривично дело “тешка кражба” по член 236 од КЗ на РМ, за кое има изречено мерка – казна затвор во траење од 4 години и 6 месеци.

ЏИНИ ЗИЈА

Се бара по наредба на Основен Суд Велес , поради поради сторено кривично дело „Разбојништво“ по член 237 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 4 години и 6 месеци.

БАЈРАМИ СЕЛАЈДИН

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Тешка Кражба“ по член 236 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 4 години и 10 месеци.

ЗВЕРОТИЌ НЕЏАДСе бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Разбојничка Кражба“ по член 238 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 5 години.

ЏАФЕРИ СЕЉАМ

Се бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Убиство“ по член 123 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 5 години.

АРИФИ ВЕБИСе бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Тешки Кражби“ по член 236 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 6 години.

СИРИНИЌИ АФРИМСе бара по наредба на Основен Суд Скопје , поради поради сторено кривично дело „Тешки Кражби“ по член 236 од КЗ за што е осуден на казна затвор во траење од 7 години.

АЗИРИ СЕЉАЈДИНСе бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 14 (четиринаесет) години.

РИСТЕСКИ ИГОР

Се бара по наредба на Основен Суд Прилеп за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 7 (седум) години.

СТОЈАНОВ МАРЈАНСе бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 12 (дванаесет) години.

СЕНКОВ БЛАГОЈСе бара по наредба на Основен Суд Велес за сторено кривично дело »Кражби« по член 155 од КЗ на РМ,за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 15 (петнаесет) години.

СЕЈФУЛАИ РАКИПСе бара по наредба на Основен Суд Тетово за сторено кривично дело »Убиство«по член 123 од КЗ на РМ, за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 15 (петнаесет) години.

СЕЉАМИ ЕТЕМСе бара по наредба на Основен Суд Скопје 2 за сторено кривично дело »Убиство« по член 37 од КЗ на РМ (пречистен текст), за кое дело му е изречена казна затвор во времетраење од 10 (десет) години.

 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1