1800 лица во земјава зеле хонорари над 15 000 евра годишно


1800 лица во земјава зеле хонорари над 15 000 евра годишно. Тоа е значајна сума на пари кои ги остваруваат побогатите слоеви од населението, јавува Сител. pari mito zema

Со новата мерка  по нова година се предвидува  за сите лица кои примаат приходи по основ на договор на дело или авторски договор, а се повисоки од минималната плата,  да се плаќаат придонеси. И тоа ако работникот само од едно место зема хонорар , здравствено и пензиско треба да му плати работодавачот, ако  има приходи од повеќе места ќе треба да си плаќа самиот.

Овие измени кои се оспорувани од засегнатите професии каде хонорарната работа е суштината.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1