60 масовни убиства поврзани со лекот за смирување Прозак


Во 60 случаи сторителите биле корисници на лекот за смирување Прозак .

prozakДодека се зборува за оружјето и колку тоа е дозволено и може да се контролира особено по масакарот кој што се случи во основното училиште „Sandy Hook“ во Америка, голем дел од тамошната експертска јавност наложува вниманието на решавање на проблемот да се сврти кон дрогите и кон тоа колу истите се лесно достапни до самите деца.

Во направените истражувања се покажало дека во 60 школи повеќе од 4800 насилства биле поврзани со лекови за смирување и седативи.
Истражувањето може да се провери на вебсајтот http://ssristories.com/ кој што ваквите настани ги посочил во периодот во последните 20 години.
Преземени се стории од весници, вести од телевизии, научни списанија, сведочења и направена е колекција од 4800 случаеви во кои што е евидентирано насилството во школите и која е причината за истото. во 60 случаи сторителите биле корисници на лекот за смирување Прозак

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1