900.000 евра од буџетот на книги за бокс, кошарка, здрава храна…


Министерството за култура распиша оглас за издавање на 150 најважни дела во светот од областа на спортот, од областа на здравото живеење, здравиот живот и исхрана, преведени на македонски јазик, а согласно проектната програма на Министерството за култура, јавува emagazin.mk 

Проценетата вредност на догговорот без ДДВ е 57.142.857 денари или околу 900.000 евра.kniga1-480x353

Стнува збор за преводи на следниве наслови:

1.Умешноста на менталната обука: Водич кон успех во учинокот The Art of Mental Training: A Guide to Performance Excellence (Collector’s Edition) АВТОР: ДК Гонзалес DC Gonzalez Јазик: англиски

2.Умот на шампионот: Како размислуваат, тренираат и напредуваат големите спортисти The Champion’s Mind: How Great Athletes Think, Train, and Thrive АВТОР: Џим Ефремов Jim Afremow Јазик: англиски

3. Истражување на спортот и психологијата на вежбањето, 3 издание Exploring Sport and Exercise Psychology 3rd edition АВТОР: Џуди Л. Ван Ралте и Бритон В. Бревер Judy L. Van Raalte & Britton W. Brewer Јазик: англиски

4.Како фудбалерот го објаснува спортот: Невообичаена теорија за глобализација How Soccer Explains the World: An Unlikely Theory of Globalization АВТОР: Френклин Фоер Franklin Foer Јазик:англиски

5. Фудбал: потекло, развој и нови димензии Football: Origins, Paths and New Dimensions АВТОР: Александар Карденас Alexander Cardenas Јазик: англиски

6.Кошаркарски вештини и тренинг Basketball Skills and Drills АВТОР: Џери Краус, Дон Мајер, Џери Мајер Jerry Krause, Don Meyer, Jerry Meyer Јазик: англиски

7.Збирка офанзивни кошаркарски вежби: Вежби од целиот свет што ја менуваат играта The Complete Book of Offensive Basketball Drills: Game-Changing Drills from Around the World АВТОР: Џорџо Гандолфи Giorgio Gandolfi Јазик: англиски

8.Кошаркарска аналитичка: објективни и ефикасни стратегии на тимовите што победуваат Basketball Analytics: Objective and Efficient Strategies for Understanding How Teams Win АВТОР: Стивен М. Ши, Кристофер Е. Бејкер Stephen M. Shea, Christopher E. Baker Јазик: англиски

9.Бизнисот на болката: Векот на најголемите написи на боксот The Hurt Business: A Century of the Greatest Writing on Boxing (Sports Classics) АВТОР: Џорџ Кимбал, Џон Шулијан George Kimball, John Schulian Јазик: англиски

10. Успешно боксување: Врвниот прирачник за тренинг Successful Boxing: The Ultimate Training Manual АВТОР: Енди Думас Andy Dumas Јазик: англиски

Целата листа на делата кои ќе бидат издадени погледнете ја на следниов линк.

 

emagazin.mk 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1