Тој првите симтоми ги забележал во февруари, откако открил дека под десното око има меланом.

„Рак е најлошиот збор што човек може да го слушне. За време на мојата фудбалска кариера се соочував со големи и опасни момци, но оваа болест е навистина најстрашниот противник што некогаш сум го имал“, открива Вини.

Докторите на актерот му извадиле три израстоци во последната година и сите биле во пределот на главата. За да биде работата уште пострашна, и на неговата сопруга, Тања, и дијагностицирале рак на кожата пред две години, па и таа биле подложена на разни операции.

Вини вели дека лекарите сметаат дека болеста кај него е последица на тоа што тој со години се дрогирал, а инаку тој е и лекуван алкохоличар, а на 26 години имал и трансплантација на срце.