Американците знаат што се случува со поплавите, климата??


Експертите во последните две-три години се предомислуваат околу заклучоците од проучувањето на климатските промени, гледајќи по нивните изјави за најновото истражување во американскиот магазин New Science. До неодамна тврдеа дека човекот е главниот фактор за промената на климата со ефектите на стаклена градина, поради употребата на штетни гасови.

nlo neboПентагон во тајниот извештај истакнува драматични проценки за иднината на планетата на која и се заканува глобална катастрофа, со згаснување на многу животи во војни, од глад и елементарни непогоди- пишува ,,Observer“.

Посебно индикативно е што единствено само САД, не сакаше да го потпише договорот од Кјото, кој повеќето земји (170) се обврзуваат дека ќе го намалат испуштањето на гасови во атмосферата. Треба да се има предвид дека САД се едни од најголемите загадувачи на атмосферата од фабричките оџаци.

– Зошто е потребно оваа климатска промена? Според тајниот договор станува збор за ,,контрола“ во климатската област за профит.

Во делот“ Забавување на климата“ во ,,Тајниот договор“ пишува дека ,, глобалното затоплување сега треба да се успори“.

Инфо7.мк

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1