АПЕЛ: Да го спасиме животот на една храбра мајка и докторка


Евица Бојаџиева е 34-годишна мајка на две малолетни деца и докторка.Боледува од еден од најретките и најагресивни карциноми на црниот дроб Cholangiocarcinoma.

Сите напори за евентуален оперативен третман во специјализираните центри во Словенија, Германија и Италија беа неуспешни поради инвазивноста на болеста. Единствен третман беше само хемотерапија која Евица ја прима веќе две години и кон која во последните месеци се јави резистенција и прогресија на болеста.

apelapell
Единствена болница која го прифати нејзиното понатамошно лекување е RENKANG HOSPITAL, во DONG GUAN Кина.

Третманот кој го нудат е одобрен од FDA од 1970 година и успешно се користи до денес.

Се работи за комбинирана терапија која вклучува SPDT (SONO-PHOTODYNAMIC ТHERAPY), Ozon therapy, Interventional therapy ( MMC, THP, and P53 ) и традиционална хербална кинеска терапија.
Цената на целокупниот третман кој овозможува продолжување на животниот век и подобар квалитет на живот изнесува 120000$.

Се молат сите хумани луѓе во рамките на своите можности да донираат преку мобилните оператори ( цената изнесува 100 ден од повик) или на жиро сметка.

Доколку некој не е во можност да донира доволно е да ја сподели оваа вест со своите пријатели.

Телефонскиот број за донации од ONE е 075 143-200

Жиро сметка за донации од Македонија:300081000001453 
Комерцијална банка АД Скопје
Дознака: Eвица Бојаџиева-хуманитарна сметка

Жиро сметка за донации од странство:
BENEFICIARY:
Name and Surname: Evica Bojadzieva
Address: Sutjeska 48/1 SHTIP мкд
Acc.no: 0230701152013
IBAN: MK07300307011520182

BENEFICIARY’s BANK:
Komercijalna banka AD Skopje
Ul. Orce Nikolov br.3, 1000 Skopje, Macedonia
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2XSTB

ДА И ПОМОГНЕМЕ НА ЕВИЦА ДА СЕ ОСТВАРИ ПРВО КАКО МАЈКА , А ПОТОА НА СЕКОЕ ДРУГО ПОЛЕ

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1