Британците не сакаат повеќе во ЕУ


Поголемиот број Британци – 56 насто се изјасниле дека сакаат Британија да излезе од Европската Унија, ова се резултати од анкетата која ја објави весникот “Oбсервер“.

Испитаниците одговарале на прашањето – ,, ако се одржи референдум за припадност на Британија во ЕУ, што би одговориле?

34 насто категорично рекле дека се ЗА излез од ЕУ, а 22 насто одговориле дека вероватно би гласале против Унијата.

Во анкетата е наведено дека 30 насто од испитаниците рекло дека сметаат дека треба да се остане во унијата – 19 насто биле категорични да се остане, а 11 насто вероватно би гласале за да се остане во ЕУ. 14 насто биле неопределени.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1