Д-р Каплан предупредува: На Земјата и се заканува огромно небесно тело – доаѓаат земјотреси, цунами?


Планета доаѓа кон Земјата и се заканува дека опасно ќе се приближи до нашата планета веќе во август оваа година, предупредува д-р Каплан. Радио станицата Турнер, го пренесува предупредувањето на д-р Каплан, за планетата која наводно доаѓа кон Земјата. Како што пренесе радио станицата Турнер, пред да се доближи огромното тело, на Земјата ќе се почувствува влијание поради гравитацијата на тоа небесно тело.

Asteroid headed for EarthЗа овој случај побарано е и мслење на други геолози и астрономи, кои потврдиле дека, доколку пресметката на д-р Каплан е точна, Земјата ќе се соочи со страшни непогоди. Се ќе започне со временски аномалии. Потоа ќе се зголеми бројот на земјотреси и вулкански ерупции затоа што магмата од земјата ќе биде привлечена од гравитацијата на другата планета.

Експертите рекле дека ќе дојде до страшни цунами до 1.000 метри височина, кои ќе се движат со брзина од 1.200 километри на час.
А кога оваа планета ќе биде во најблиската точка во однос на Земјата, во август 2014, на Земјата ќе се прошират разорувањата поради поместувањето на тектонските плочи. Еден од експертите наведе дека во зависност од гравитацијата на таа планета и аголот на приближување, самата ротација на земјта ќе може да биде целосно застаната.
Д-р Каплан, предупреди дека приближувањето и поминувањето на оваа планета во целост ќе ја сменат површината на Земјата, што за нас е непознато.
Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1