До 2018 година – свет без жици


Луѓето продолжуваат да бараат начини да “се ослободат од жиците“, како и од традиционалните кабелски услуги, иако во моментов во голема мера немаат избор освен да продолжат да се пријавуваат на Интернет услугите од провајдерите на интернет дури и ако тие се откажат да платат телевизија.

Everything-Everywhere-4G-LTE-networkВо текот на следните неколку години сепак, оваа потреба може да се изгуби во многу региони.Според новото истражување од ABI, LTE-FDD (frequency-division duplex) ќе се прошири за да покрие 57% од светското население до 2018 додека LTE-TDD (time-division duplex) ќе покрие 52% од населението за период од пет години.

  И покрај разликите помеѓу двете технологии, она што е интересно е дека зголемувањето на бројот на високо-брзински безжични податоци ќе влијае на потрошувачите и бизнисите. И покрај сигурната покриеност која се преклопува во некои места, сепак LTE-FDD и LTE-TDD ќе се комбинираат за да покријат мнозинството од светското население до 2018. Како што технологиите се рафинирани и конкуренцијата расте, безжичноста би можела да стане многу остварлива алтернатива на традиционалните жични интернет услуги за многу потрошувачи.

http://telefoni.com.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1