Домашниот интернет и надвор од дома – нова услуга на ОНЕ


Мобилната компанија „ONE“ и „Sun Wireless“ денеска промовираа нова услуга со која корисниците на домашниот интернет и мобилната телефонија на „ONE“ ќе имаат пристап до интернет преку Wi Fi мрежата на Sun Wireless.

Тарфирањето на остварениот интернет сообраќај  е исто како да е остварен преку фиксната интернет лининја, согласно со тарифниот модел кој го има корисникот.

Пристапот на мрежата се овозможува со најавување на корисничкото име и лозинка кои ги користи за домашниот интернет, а дополнителна предност е тоа што корисникот ќе може да користи фиксен интернет дома и Wi Fi пристап преку „Sun Wireless“ со едно корисничко име и лозинка.

За корисниците на „ONE“ пристапот кон „Sun Wireless“ се добива со испраќање на СМС на бројот 075/ 14 66 14 и со тоа добиваат 1GB интернет сообраќај во период од 24 часа од активацијата.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1