Бранителот Ангелов додаде „Достоинство”  нема да се откаже од својата цел и ќе продолжи да го докажува својот патриотизам . Ангелов потенцираше дека  нема да се откаже од борбата за спас на Струга, Кичево, Гостивар, Тетово и сите останати македонски градови и села кои се загрозени со големоалбанскиот екстремизам.