Еве кои граѓани ќе добиваат бесплатно болничко лекување


Владата ја донесе Програмата за измени и дополнувања на програмата за обезбедување средства за болничко лекување без наплата на учество – партиципација којашто покрај пензионерите ќе ги опфати и лицата до 18-годишна возраст на семејства корисници на социјална парична помош на Република Македонија за 2018 година.

Од владината прес-служба за инфрмирање соопштија дека министрите ги усвоиле и конечните извештаи за извршената ревизија на финансиското работење за 2016 година на јавната здравствена установа Институт за јавно здравје и Институт за медицина на трудот.

Владата, како што се наведува, ги испратила двата ревизорски извештаи до Основното јавно обвинителство.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1