Факти кои звучат како лага, но се апсолутна виситна: Млекото на нилскиот коњ има розова боја….


Франкенштајн не е име на чудовиште, тука име на научникот кој го создал.
Медузата Turritopsis Nutricula е единственото, досега познато, бесмртно суштество на земјата.
Срцето на синиот кит е толку големо, што човекот би можел лесно да плива низ неговите артерии. Но, затоа неговото грло не е поголемо од послужавник за чаши.mleko-640x427
На секој човек на земјата може да има 1,6 милиони мравки. Вкупната тежина на сите овие мравки отприлика е иста со тежината на сите луѓе на Земјата.
Октоподот има 3 срца.
Морската раја има 27.000 хеморецептори (сетила за вкус). Тоа е 4 пати повеќе од вкупниот број на хеморецептори кај луѓето.
На Сатурн и Јупитер паѓа дожд од дијаманти.
Вака би изгледал Јупитер од Земјата, доколку се наоѓаше на исто растојание како Месечината.
Во нашиот организам има 10 пати повеќе бактерии од клетки.
Веројатноста дека во чашата вода која ја пиете се содржат молекули кои некогаш биле во телото на диносаурус е 100%.
Вака изгледа песокот од микроскоп.
Стаклената кугла е несоодветен дом за златна рипка.
Читањето на слаба светлина, или од екранот на монитор, не влијае врз влошувањето на видот.
Универзитетот во Оксфорд постои повеќе години од царството на Ацтеките.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1