Тибетански тест: Ќе научите нешто важно за себе, обидете се…


Исклучете ја логиката, опуштете се и обидете се да одговорите на овие три прашања кои си играат со вашата подсвест.

Обидете се да не размислувате премногу за одговорите – само одговорете што прво ви паѓа на памет.

Ако е потребно, запишете ги своите одговори. На крајот од тестот ќе научите нешто важно за себе.tibet

Замислете пред вас да стојат пет животни. Подредете ги по ред кои ви се најдраги: крава, тигар, овца, коњ, свиња.

Опишете ги наредните работи користејќи само една придавка:

Кучето е…

Мачката е…

Глушецот е…

Кафето е…

Морето е…

Размислете за луѓето кои ви се важни. Изберете боја за секој од нив. Можете да изберете само една боја.

Жолта

Портокалова

Црвена

Бела

Зелена

Сега да ги погледнеме резултатите:

Вашите одговори укажуваат на приоритетите во вашиот живот:

Кравата означува кариера, тигарот самодоверба, овцата љубов, коњот семејство, а свињата пари.

Вториот одговор покажува како го гледате својот живот од потсвесно ниво:

Асоцијацијата која ја имате за кучето ја претставува вашата личност, а за мачката – личноста на вашиот партнер. Како ги гледате глувците, така ги гледате своите непријатели, а погледот на кафето асоцира на вашиот став спрема сексот. Вашиот опис на морето го опишува вашиот живот.

Боите кои ги избравте за вашите личности говорат за вашиот став кон нив: Жолтата никогаш нема да ја заборавите и имала големо влијание на вашиот живот, портокаловата е навистина вистински пријател, а црвената личноста која ја сакате со цело срце. Белата е личност која претставува некој близок, а зелената личност која ќе ја памтите до крајот на животот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1